Sałatka z kopru włoskiego

W prostocie siła. Także jako dodatek do obiadu. Jeśli chcecie zjeść coś smacznego, a przy tym niewiele się napracować, polecam tą sałatkę. Idealnie dopasuje się do ziemniaków i mięsa.

Składniki:

1 mały koper włoski

3 rzodkiewki

2 łyżki ziaren (mieszkanka dyni, słonecznika, pini)

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka octu winnego białego

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka miodu

szczypta soli i pieprzu

Koper kroimy na pół i potem drobno na paski. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Mieszamy razem z ziarnami. W miseczce mieszamy oliwę, ocet, musztardę i miód. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Polewamy warzywa i dokładnie mieszamy.

Smacznego!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Pieczony koper włoski z parmezanem – JemJemy
    2020-02/CEST5529sobotaEurope/Warsaw at 11:55

    […] Jeśli nie macie pomysłu jak przygotować to niewinne, a zarazem pełne smaku warzywo, wskakujcie TUTAJ, na sałatkę, lub skorzystajcie z przepisu […]

  • Leave a Reply