Pieczony koper włoski z parmezanem

Długo trwało, żebym przekonała się do smaku kopru włoskiego. I wiecie co? Pokochałam go teraz do tego stopnia, że mogłabym go jeść codziennie. Jeśli nie macie pomysłu jak przygotować to niewinne, a zarazem pełne smaku warzywo, wskakujcie TUTAJ, na sałatkę, lub skorzystajcie z przepisu poniżej

Składniki:

2 niewielkie kopry włoskie

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

2 łyżki startego parmezanu

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Koper kroimy na ćwiartki. Układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy oliwą i doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy przez 30-40 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać go startym parmezanem.

Idealnie sprawdzi się w połączeniu z czosnkowym dipem lub jako dodatek do ziemniaków i mięsa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply