Makaron z warzywami

Zawsze powtarzam, że jedzenie musi być proste i pyszne. I te dwa elementy zdecydowanie się ze sobą łączą. Im prostsza potrawa, tym bardziej mamy okazję poczuć smak każego składnika. Na obiad więc polecam szybki makaron. Warzywa, które wrzucicie to wasze twórcza intencja.

Składniki :

na 5 porcji

400 g makaronu

250 g boczku w plasterkach

150 g mrożonego zielonego groszku

100 g mrożonej zielonej fasoli

200 g serka mascarpone

100 g pomidorków koktajowych

sól i pieprz

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie

Na patelni rozgrzewamy posiekany w kostkę bekon i delikatnie go pieczemy. Wrzucamy warzywa i gdy delikatnie zmiękną dodajemy serek mascarpone mieszając delikatnie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy pokrojone pomidorki i wykładamy sos na ugotowany makaron.

Smacznego!

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Anna Karmen
    2020-03/CEST4731niedzielaEurope/Warsaw at 17:47

    Wygląda pysznie 🙂 A taka prostota… Zastanawia mnie tylko jedno. Zawsze w przepisach na makaron podaje się, żeby go najpierw ugotować. A przecież zanim sos zrobię to on zimny będzie i sklejony… Bo nie przelewam go wodą oczywiście. A Ty przelewasz?

    • Reply
      Madzik
      2020-03/CEST2231niedzielaEurope/Warsaw at 19:22

      W moim zamyśle był by gotować go w trakcie, hm ale to dobra podpowiedź, będę umieszczała moment ugotowania makaronu w środku przepisu tak by był gotowy dokładnie na czas 🙂
      dzięki za podpowiedź.
      Makaronu nie przelewam, jedynie kasze i ryż żeby były sypkie.

    Leave a Reply