Sałatka z rzodkiewką i miętą

Wiadomo, że jestem fanką ogórków kiszonych i wszelakiej maści polskich dodatków do ziemniaków, ale czasem warto otworzyć się na coś nowego. Krok po kroczku odkrywam nowe smaki i bardzo mnie one cieszą. Poczęstuj się i Ty!

Składniki:

10-12 rzodkiewek razem z natką

10 listków mięty

2 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżeczki octu z czerwonego wina

1/3 łyżeczki pieprzu

szczypta soli

0,5 niedużej czerwonej papryki słodkiej

W misce mieszamy oliwę, ocet, sól i pieprz. Rzodkiewki kroimy na 4 kawałki i siekamy natkę razem z miętą. Wrzucamy wszystko do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekaną w kostki lub drobne paseczki papryke. Odstawiamy na kilka minut przed podaniem, by smaki dokładnie sie przegryzły. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

Proste prawda?

Smacznego!

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Anna Karmen
    2020-01/CEST5831środaEurope/Warsaw at 19:58

    Wiadomo że nie cierpię mięty, ale spróbowałabym wszystkiego co przygotujesz 🙂

    • Reply
      Madzik
      2020-01/CEST2531środaEurope/Warsaw at 20:25

      Nowy Rok Nowa Ty 🙂

    Leave a Reply