Makaron z pieczarkami i miętą

Najlepsze jedzenie to takie, które szybko i prosto się robi. Im mniej składników tym lepiej czuć smak każdego z nich. Pamiętaj, nie musisz gotować jak profesjonalny kucharz, żeby jeść pyszne dania.

Składniki

proporcje na 1 osobę

120 g makaronu świderki

1 kopiata łyżka maskarpone

1 mała czerowna cebula

1 ząbek czosnku

7 małych pieczarek

1 łyżka posiekanych liści mięty

1 łyżeczka startego parmezanu

sól i pieprz

olej

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy do niego posiekaną drobno cebulę oraz pieczarki. Wyciskamy czosnek i wszystko razem zapiekamy. Dodajemy mascarpone i wszystko dokładnie mieszamy. Jesli sos jest zbyt gęsty można lekko uzupełnić go wodą spod makaronu.

 

Ugotowany makaron przesypujemy na patelnię i dodajemy posiekaną miętę. Podajemy posypując wszystko parmezanem.

Smacznego!

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Anna Karmen
    2019-07/CET3331niedzielaEurope/Warsaw at 14:33

    Kurcze, takie proste a na pewno smakuje lepiej niż niejedno wykwintne danie. Jestem ciekawa jak bym się odnalazła z miętą 😉 Pamiętaj, że moja kuchnia czeka na Ciebie 😉

    • Reply
      Madzik
      2019-07/CET4831poniedziałekEurope/Warsaw at 19:48

      Smakuje obłędnie. Dla Ciebie wymyślę coś nowego 🙂

    Leave a Reply