Najlepsze jedzenie to takie, które szybko i prosto się robi. Im mniej składników tym lepiej czuć smak każdego z nich. Pamiętaj, nie musisz gotować jak profesjonalny kucharz, żeby jeść pyszne dania.
Składniki
proporcje na 1 osobę
120 g makaronu świderki
1 kopiata łyżka maskarpone
1 mała czerowna cebula
1 ząbek czosnku
7 małych pieczarek
1 łyżka posiekanych liści mięty
1 łyżeczka startego parmezanu
sól i pieprz
olej
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy do niego posiekaną drobno cebulę oraz pieczarki. Wyciskamy czosnek i wszystko razem zapiekamy. Dodajemy mascarpone i wszystko dokładnie mieszamy. Jesli sos jest zbyt gęsty można lekko uzupełnić go wodą spod makaronu.
Ugotowany makaron przesypujemy na patelnię i dodajemy posiekaną miętę. Podajemy posypując wszystko parmezanem.
Smacznego!
2 komentarze
Anna Karmen
2019-07/CET3331niedzielaEurope/Warsaw at 14:33Kurcze, takie proste a na pewno smakuje lepiej niż niejedno wykwintne danie. Jestem ciekawa jak bym się odnalazła z miętą 😉 Pamiętaj, że moja kuchnia czeka na Ciebie 😉
Madzik
2019-07/CET4831poniedziałekEurope/Warsaw at 19:48Smakuje obłędnie. Dla Ciebie wymyślę coś nowego 🙂