Jeśli macie ochotę na szybki i smaczny makaron, przy którym nie za bardzo chcecie się napracować, to ten przepis sprawdzi się idealnie. Gotowanie może być przyjemne, szczególnie jeśli zmywania po tej czynności nie będzie za dużo. No dobra, patelnie trzeba będzie wyszorować, ale z pełnym brzuchem to będzie sama przyjemność.
Składniki:
podane proporcje na 2 osoby
1 puszka tuńczyka w oleju
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżka siekanej natki pietruszki
20 zielonych oliwek
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
makaron spaghetti (w zależności ile jesteście w stanie zjeść) ok 150g
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W tym czasie na patelni rozgrzewamy tuńczyka razem z olejem który jest w puszce, dodajemy zgnieciony ząbek czosnku i delikatnie podsmażamy, dokładamy pomidory krojone. Doprawiamy solą i pieprzem. Oliwki kroimy na pół i wrzucamy do sosu. Na koniec posypujemy wszystko posiekaną natką pietruszki i dodajemy do odcedzonego makaronu.
Smacznego!

cof
No Comments