Papryka faszerowana pomidorami

Nigdy nie będzie lepszego czasu na to danie, niż sezon pomidorowo paprykowy. Nada się idealnie na lekki obiad lub kolację do dobrego wina. Intensywny smak pomidorów, czosnek i papryka – tak niewiele potrzeba do szczęscia.
Składniki:
2 czerowne papryki
500 g pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
0,5 szklanki siekanej cebulki zielonej
1 łyżka oliwy
sól
pieprz
Papryki myjemy i kroimy na pół, oczysczając środki z nasion. Pomidorki kroimy na pół. Na patelni rozgrzewamy oliwe i dodajemy czosnek – uważając by go nie spalić. Wsypujemy pomidorki, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i mieszamy z siekaną cebulką. Dusimy na małym ogniu przez dwie minuty. Gotowe pomidroki wrzucamy do papryki.

 

Gotowe papryki przekładamy do żaroodpornego naczynia i napełniamy je do połowy wodą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 mint.
Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply