Bruschetta z jajkiem

Śniadanie na ciepło, żeby nabrać sił na cały nadchodzący dzień. Albo kolacja, by nagrodzić się za całodniowe zasługi. Do tego stworzono bruschettę. Na dziś moja propozycja. Proporcje podane są na jedną porcję.
Składniki:
1 kromka bułki, chleba 
1 łyżeczka serka feta
2 pomidorki koktajlowe
1 ząbek czosnku
1 jajko
2 plasterki szynki
roszponka
sól
pieprz
oliwa
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią chleb. Delikatnie przysmażamy z obu stron. Odkładamy kromkę na papierowy ręcznik by lekko odsączyć ją z tłuszczu. Na patelnię wrzucamy zgnieciony czosnek i pokrojone w plasterki pomidorki i delikatnie pieprzymy. 
Chleb smarujemy serkiem, nakładamy roszponkę, pomidorki z czosnkiem oraz szynkę. Na patelni smażymy jajko i nakładamy na kanapkę. 
Smacznego!

You Might Also Like

4 komentarze

  • Reply
    fiksacja
    2016-11/CEST5730środaEurope/Warsaw at 18:57

    Wspaniała !!! Jadłabym 🙂

  • Reply
    klaudia Babicka
    2016-11/CEST5030środaEurope/Warsaw at 21:50

    Mmmm super!!

  • Reply
    Madzik
    2016-11/CEST0630czwartekEurope/Warsaw at 11:06

    zapraszam 🙂

  • Reply
    Madzik
    2016-11/CEST0630czwartekEurope/Warsaw at 11:06

    Klaudia, zrobie Ci taka jak wpadniesz do Krakowa 🙂

  • Leave a Reply