Sałatka z cieciorki i fety

W taki dzień jak dziś w mojej kuchni jest chyba 50 stopni ciepła. Gotować się nie da zupełnie. Jedyne, co może postwać to sałatka na szybko. Dobrze schłodzona jest idelanym daniem na ciepły dzień. Szybka w przygotowaniu nadaje sie do zabrania na piknik czy nad wodę. Tak więc jedząc zdrowo i smacznie można korzystać z uroków lata. 

Składniki:
1 puszka cieciorki
20 zielonych oliwek
1 czerwona cebula
sok z 0,5 cytryny
sól 
pieprz 
ser feta
szpinak świeży
liście bazylii
oliwa z oliwek
mała szczypta papryki ostrej
Cieciorkę odsączamy z zalewy. Oliwki siekamy na drobne plasterki. Cebule kroimy cienko, bazyliowe liście siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Dodajemy około łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz i paprykę ostrą. Wszystko wykładamy na umyte liście szpinaku. na wierzch posypujemy sałatkę pokruszonym serem feta.
Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply