Kurczak w krakersach

Zostały po sylwestrowej zabawie. Nawet nie wyłożyłam ich na stół bo tyle było smakołyków. Zastanawiałam się, co z nimi zrobić. Wiadomo, krakersy można zjeść nawet czytając książkę, ale czy nie lepiej przerobić je na prostą panierkę do mięsa? Myślę, że warto skosztować takiego smaku. Prosto i szybko obiad gotowy. 
Składniki:
filet z piersi kurczaka
8 słonych krakersów
2 łyżki masła
sól
olej
Filet z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Za pomocą młotka delikatnie rozbijamy mięso na cieńsze kotlety. 
Krakersy kruszymy na drobno, dodajemy masło i łączymy z krakersami, aż nie zostanie żadna grudka. Mięso delikatnie solimy (o ile krakersy nie są za bardzo słone same w sobie). Mięso obtaczamy w krakeroswej posypce i pieczemy na oleju, aż kotlety będą soczyste a panierka chrupiąca. 
Smacznego!

You Might Also Like

4 komentarze

  • Reply
    Bellove
    2015-01/CEST5531środaEurope/Warsaw at 12:55

    A to Ci nowości! mniam!

  • Reply
    Anna Karmen
    2015-01/CEST1231sobotaEurope/Warsaw at 14:12

    Moje jeszcze czekają na swoją kolej, bo też zostały po jakiejś imprezie 😀 Nie wpadłabym na to, więc dziękuję Ci ogromnie! 🙂

  • Reply
    Madzik
    2015-01/CEST1631niedzielaEurope/Warsaw at 16:16

    polecam 😀

  • Reply
    Madzik
    2015-01/CEST1631niedzielaEurope/Warsaw at 16:16

    Mam nadzieję, że będę mogła skosztować dania w Twoim wykonaniu 🙂

  • Leave a Reply