WARSZTATY KUCHNI ŻYDOWSKIEJ – DZIEN III – B’NEI MENASZE

Dziś zagłębiliśmy się w kuchnię indyjską. Przygotowań nie było dużo. Zrobiliśmy alu makalla, czyli pieczone w kurkumie ziemniaki, sałatkę z curry i kalafiora oraz czatni kokosowe, morelowo-imbirowe i mango. Znów pachniało, znów się najedliśmy. 
Niewątpliwie hitem dzisiejszych warsztatów był brak prądu, który spowodował, że część dań przygotowaliśmy w zupełnych ciemnościach, oświetlani śwecami, komórkami i podłączeni do jedynego działającego kontaktu. Kłopoty z elektrycznością nie popsuły nam humorów a jedynie dodały uroku gotowania. 

Jutro ostatni dzień wspólnego gotowania. Dziś pożegnałyśmy Madzię i Anię, które już trzeci raz gotowały z nami. Mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze na niejednych warsztatach. Do zobaczenia dziewczyny. Za to jutro witamy się z Sajko 🙂

do jutra :*

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply