Pasta z wędzonej makreli

Coś dla smakoszy rybek i dobrego śniadania. Przygotowanie pasty z wędzonej makreli to tylko kilka minut w kuchni, a wrażenie smakowe niezastąpione. Do tego świeża bułeczka i każdy poranek wyglądać będzie idealnie. 

Składniki:
wędzona makrela
szczypiorek
1 łyżka chrzanu
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
Rybę delikatnie oddzielamy od skóry i ości i przekładamy do miseczki. Szczypiorek siekamy drobno. Za pomocą widelca rozdrabniamy makrelę na jednolitą masę. Dodajemy chrzanu i majonezu. Jeśli pasta jest zbyt sucha możemy dodać majonezu. Wsypujemy posiekany szczypiorek. 
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Pastą smarujemy chleb lub bułki. 
Smacznego!

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    fiksacja
    2017-03/CET0231piątekEurope/Warsaw at 19:02

    Bardzo lubię takie pasty. Dzięki za przypomnienie:) Wypróbuję z odrobiną chrzanu jak w przepisie.

  • Reply
    Madzik
    2017-04/CET2630sobotaEurope/Warsaw at 13:26

    🙂 będzie smakowało 🙂

  • Leave a Reply