PoznaJemy

Pstrąg cytrynowy

Na obiad wpadła koleżanka ze szkolnej ławki, Kasia B. I od drzwi zapowiedziała: „robimy pstrąga”. Przezornie nawet przyniosła ze sobą dwie sztuki, co pozwoliło nam przygotować szybciutko tą smaczną rybkę. Dziękuję:)

Składniki
2 pstrągi
2 cytryny
3/4 masła
koperek
sól
pieprz
tymianek
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Delikatnie ją solimy i pieprzymy. Do środka wkładamy pokrojone plasterki cytryny. Kilka kawałków wkładamy także na wierzch,, pstrąga wkładamy na około pół godzinki (a jeśli możemy to dłużej) do lodówki. 
Piekarnik nagrzewamy do 200-210 stopni. Wyjmujemy rybę z lodówki. Wyciągamy cytrynę. Na jej miejsce wkładamy pokrojone w plasterki masło, tymianek i wiązki koperku. Doprawiamy wszystko solą i peprzem. Umieszamy ryby w naczyniu do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Pieczemy rybę około 20-30 minut. 
Smacznego 🙂

You Might Also Like

4 komentarze

  • Reply
    Olga Suliga
    2014-03/CEST1131piątekEurope/Warsaw at 14:11

    Z chęcią spróbuję przepisu, wyglądają przesmacznie!

  • Reply
    Madzik
    2014-03/CEST0931piątekEurope/Warsaw at 16:09

    Jest pyszny 🙂

  • Reply
    Popo
    2014-03/CEST0931sobotaEurope/Warsaw at 14:09

    Mniam!

  • Reply
    Madzik
    2014-04/CEST0830sobotaEurope/Warsaw at 08:08

    🙂

  • Leave a Reply