PoznaJemy

Sezamowe paluchy

Szybka przekąska. Gdy idą goście, a mamy ochotę zrobić coś szybko i na słono, sezamowe paluchy są idealnym rozwiązaniem. Wystarczy chwila na przygotowanie, dobrze rozgrzany piekarnik, parę składników i gotowe. 

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
sól
sezam
Ciasto posypujemy solą i sezamem i za pomocą wałka do ciasta wgniatamy przyprawy do środka. Na blachę układamy papier do pieczenie. Ciasto kroimy w paski o szerokości około 1cm i zwijamy delikatnie. Układamy w równych odstępach od siebie. Pieczemy w pieakrniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. 

Przygotowałam też kilka ślimaczków z ciastka, wystarczy pokrojone paski zwinąć na palcu i ułożyć na papierze. Myślę, że będą smakować dobrze zarówno do piwa jak i czerwonego barszczu.
Proste? oczywiście!
Smacznego 🙂

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Anonimowy
    2013-09/CEST0730sobotaEurope/Warsaw at 22:07

    I jakie dobre;-) w sam raz dla ciężarnych:-D

  • Reply
    Madzik
    2013-09/CEST1730sobotaEurope/Warsaw at 23:17

    🙂 trafione zatem 😀

  • Leave a Reply